Preparant el terreny: neteja, ordre i buit

Neteja i ordre
 
Sense cap mena de dubte un estudi de Feng Shui ens ajuda a habitar un espai en les millors condicions possibles.
 
Condició prèvia, però, és mantenir aquest espai net i endreçat. La brutícia acumulada i l'amuntegament de coses pendents d'arxivar, desar o llençar -en definitiva, el desordre- generen una energia poc favorable.

Una casa polida prepara el terreny per a l'aplicació dels principis del Feng Shui.
 
Fer el buit
 
És  fonamental, també, revisar els llaços energètics -físics i emocionals- que ens uneixen a determinades coses, persones i situacions.

Parlem dels llaços físics.

Qui no té a casa objectes que li han regalat però que no li agraden gens? Qui no té a l'armari peces de roba que no s'ha posat fa anys? Qui no té abandonada des de fa anys alguna col·lecció sense cap interès ni utilitat? Qui no té un espai ple d'andròmines que no funcionen per si de cas?

Diuen els xinesos que cap on va l'atenció va l'energia. Per tant, com menys objectes innecessaris tinguem, disposarem de més energia per a nosaltres.

Per això és molt recomanable revisar armaris, calaixos i racons i eliminar tot allò que està trencat, que no ens agrada o que no ens fa servei.

Fem-ho, això sí, de forma sostenible, reciclant o donant tot allò que sigui possible. Allò que ens sobra a nosaltres pot ser bo per a algú altre o, si més no, per al planeta.
 
El buit emocional
 
Tanmateix, tant o més important que això és fer el buit pel que fa a les emocions. Cal revisar les promeses no complertes i les baralles i els ressentiments que ens fan de llast. És bo començar pels llaços energètics d'aquesta mena que ens uneixen amb les persones més properes (pares, parella, fills i germans) i seguir amb tota la resta (amics propers, companys de feina, veïns, coneguts...)

Penseu en allò que sol fer una persona que és a punt de morir si en té consciència: acomiadar-se dels seus tot fent balanç, demanant perdó o perdonant segons el cas. No valdria la pena treballar sempre aquests aspectes? Si tots som u, si tots estem relacionats els uns amb els altres, sense cap mena de dubte tots hi sortirem guanyant.

Per fer aquesta mena de neteja es recomana que aboquem tots els nostres sentiments en un paper i que, en acabar, el cremem (evidentment, amb totes les precaucions de seguretat). Pel que fa a un determinat llaç emocional, cal repetir aquesta operació fins que sentim que ja està tallat.

Fer el buit a nivell de relacions és fonamental abans d'aprofundir en els diferents aspectes d'una vida.