La cuina

La cuina de l'àvia
 
Si oblidem per un moment el plànol d'estels d'una vivenda i ens atenem només a les formes, la cuina ideal s'assemblaria més a les "d'abans": rústica, amb colors de la gama terra -marrons i grocs- que no pas a les que solem trobar a les revistes de disseny d'interiors actuals -fredes, metàl·liques, amb colors blanc, gris i negre-.
 
Prosperitat
 
Una cuina porta prosperitat a una casa i als seus habitants si la reflecteix. Per això, és recomanable que la nevera sigui plena i que hi hagi fruites i verdures a la vista.
 
Consells per a una cuina nodridora
 
La persona que cuina ha de fer-ho tranquil·la i conscient que està treballant per a la nutrició. Per ajudar-la, doncs, convé que no cuini d'esquena a una porta o similar.
 
Així mateix es recomana que:
 
- La zona de fogons resti sobre una paret i no, per exemple, en una illa central.
 
- Hi hagi una finestra a la vora de les piques.
 
- Si la zona de fogons i les piques/el rentaplats són a tocar, es posi element fusta entre ells. Aquest element pot ser un vas amb culleres de fusta, una taula de tallar de fusta o bé una planta aromàtica que no sigui julivert.
 
- No es barregi cuina i zona de rentar roba. Si efectivament es troben juntes o barrejades cal fer-ne una separació marcada d'alguna manera segons les possibilitats de l'espai -tancant la rentadora i l'assecadora dins d'un armari, etc.-
 
- No es barregi allò que es nutritiu amb els productes de neteja. Per tant, no s'haurien de guardar menjar i netejadors dins d'un mateix armari encara que sigui molt gran. Cal destinar una zona ben diferenciada per a cadascuna d'aquestes dues coses.
 
- No es vegin les escombraries. Si el cubell queda a la vista -com és habitual, d'altra part-, cal que sigui bonic, que estigui net i que no faci mala olor.
 
- Cuina i bany no estiguin paret per paret.