Els 5 elements als 4 Pilars (astrologia)


 
Podeu repassar aquí què representen els 5 elements quan es parla de Feng Shui.
 
En parlar d'Astrologia Xinesa (o Ba Zi), aquests ja no se simbolitzen mitjançant colors, formes, materials i determinats objectes sinó que es manifesten com a activitats, atributs, actituds i maneres de fer.
 
Així:
- Element FOC: Generós, impacient, ambiciós, enèrgic, educat, donar-se a conèixer, adquirir fama, tenir carisma, dots artístiques, empolainar-se, riure.
 
Element TERRA: Estable, de confiança, fidel, lent, amb principis, espiritual, expressar-se amb calma, ésser l'ànima d'un grup o d'una associació.
 
Element METALL: Lluitador, coratjós, enginyós, dirigir, fer recerca, manar, prendre decisiones, fixar-se objectius, organitzar-se, disciplina.
 
Element AIGUA: Intel·ligent, comunicatiu, variable, lliure, savi, amorós, parlar, saber comunicar, viatjar, moure's lliurement.
 
Element FUSTA: Amable, afectuós, literari, flexible, ensenyar, educar, fer caritat, ajudar.
 
A tall d'exemple, si l'astròleg determina que a la nostra Carta de Pilars li manca aigua, posem per cas, és com si ens digués que hem de mirar de potenciar totes les qualitats i les activitats que vénen marcades per aquest element: com ara, fer conferències o cercar una feina que ens obligui a anar d'un lloc a l'altre.
 

També, cadascun dels 5 elements de la metafísica xinesa també s'associa a un grup d'indústries i professions. 

Es considera FOC tot el que fa referència a calor i llum, energia, fabricació de productes com el vidre i la porcellana, restaurants, pastisseria, reparacions, reciclat i arts interpretatives.

 

Es considera TERRA tot el que fa referència a l'agricultura i les granges, els recursos naturals, la Terra i els materials de construcció, l'edificació, les funeràries, els escultors de tombes, els cementitis, el lideratge, la comptabilitat, les assegurances, els recursos humans, els advocats, els consultors, els jutges, els dissenyadors, la metafísica i l'espiritualitat.

 

Es considera METALL tot el que fa referència a la metal·lúrgia, els equips i les eines de metall, mobles metàl·lics, joieria, automòbils, enginyeria mecànica, avions, els qui prenen part important en empreses complexes.

 

Es considera AIGUA tot el que fa referència al mar -mariners, pescadors, creuers....-, proveïdors d'aigua, aigües residuals, bugaderies, conservació en fred, neteja, comunicació, turisme, transport, empreses de mudances, mestres, predicadors, lingüistes, periodistes, comerç, , terapeutes i cantants.

 

Es considera FUSTA tot el que fa referència a explotació forestal, fusteria, mobles, plantacions, botigues de queviures, herboristeries, floristeries, menjar vegetarià, robes, papereria, religió, educació, cultura, escriure, publicar, competir, política, moda, revistes i diaris.