Sèrie de notes sobre els animals vinculats als mesos de l'any, segons l'Astrologia Xinesa. Es va iniciar al mes de març i s'amplia mes a mes.
 
En la cultura xinesa, el mes de març equival al Conill (Mao). Ha estat escollit per representar la promesa de noves oportunitats que porta la primavera. Simbolitza tot allò relatiu als nens i a les persones que necessiten especial atenció; en definitiva a la compassió.

Quan els xinesos observen la llluna hi veuen un conill fent bullir herbes per confegir l'elixir de la immortalitat...

 

L’abril correspon al Drac (Chen). Curiosament -o no-, els catalans celebrem Sant Jordi i rememorem la seva llegenda, amb drac inclòs, també en aquest mateix període.

L'I Ching, un dels llibres sagrats de la Xina, comença amb una descripció de la constel•lació del Drac alçant-se sobre l'horitzó i navegant pel cel durant la nit.
El drac per a ells és un ésser poderós i omniscient que pot atorgar grans coses a qui mereixi els seus favors.
Per això es brodava a les túniques dels antics emperadors.

La paraula clau és màgia i poder.

El mes de maig està dedicat, en la cultura xinesa, a la Serp (en xinès, Si), un animal que, tot i que a Occident porta connotacions negatives a rel del seu significat en la cultura cristiana, també aporta referències positives.

 

Per exemple, la de guariment de velles ferides –representada en la serp d’Esculapi que encara es pot trobar a les icones de les farmàcies- i, per extensió, d’alliberament de velles càrregues i de renovació –com el regular canvi de pell d’aquest rèptil-.

Altres aspectes de la seva energia són que viu en contacte amb la terra i és refinada, contemplativa, pacient, espiritual, intuïtiva i detectora de plans secrets –sempre vigilant i atenta-, bona consellera, sensual i misteriosa, detallista i bona analista.

 

El mes de juny és el més del Cavall (en xinès, Wu) i representa el migdia, el moment en què el sol es troba al seu punt més alt i més yang. Per això, simbolitza la companyonia, el lideratge; en definitiva, les actituds considerades més yang o masculines (aquí, no s’ha de confondre gènere amb naturalesa, tenint en compte que tots tenim una part masculina i una part femenina).

 

Diuen que quan fas amistat amb una persona nascuda l’any del Cavall tens un amic per a tota la vida…


El mes de juliol correspon a la Cabra (en xinès Wei), tot i que en alguns llocs trobareu referències a l’ovella…

 

Si quan parlàvem del Cavall dèiem que representa el més yang, podem afirmar que l’Ovella simbolitza la força més yin i, per tant, el més femení, associat a la família i a la  maternitat.

 

De  naturalesa confiada, esdevé molt beligerant quan se sent decebuda.

 

Es vincula a les activitats socials i a professions relacionades amb la dansa i la música.